Άτομα:4-6, Χρόνος προετοιμασίας:10’, Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά, Κόστος : 8 €
ΥΛΙΚΑ :
3 ντομάτες
1 αγγούρι
1 πιπεριά
20 ρόγες σταφύλι
2 λουκάνικα χωριάτικά για ψήσιμο
1 στρόγγυλο ψωμί
Για την σος μελιού
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
3 κουταλάκια του γλυκού μέλι
Αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στην αρχή χαράζουμε τα λουκάνικα σε φέτες και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 ° C στο γκριλ, για 15 λεπτά συνολικά (ενδιάμεσα τα γυρίζουμε για να ψηθούν και από τις 2 πλευρές).
Στη συνέχεια παίρνουμε το στρόγγυλο ψωμάκι, κόβουμε από πάνω ένα μέρος του (σαν καπάκι) και αφαιρούμε την ψίχα.
Πλένουμε και κόβουμε τις ντομάτες, το αγγούρι, την πιπεριά και το σταφύλι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Βγάζουμε και τα λουκάνικα από το φούρνο, τα κόβουμε σε φέτες και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα λαχανικά.
Για την σος μελιού: Σε ένα ποτήρι βάζουμε το ελαιόλαδο, το μηλόξυδο, την μουστάρδα, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι και αναμιγνύουμε με το σύρμα, μέχρι να γίνει μία πηχτή σάλτσα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα λαχανικά και το λουκάνικο και τα ανακατεύουμε για να αναμιχθούν.
Τέλος γεμίζουμε με ένα κουτάλι το στρόγγυλο ψωμάκι με τη σαλάτα και με ότι περισσεύει το χρησιμοποιούμε για να στολίσουμε την πιατέλα μας.