Άτομα:4-6, Χρόνος προετοιμασίας:10’, Κόστος : 5 €
ΥΛΙΚΑ :
1 μαρούλι
5 ξερά σύκα Καλαμάτας
20 ρόγες κόκκινο σταφύλι
1 φλιτζάνι γραβιέρα Κρήτης
Για την σος μελιού
8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
5 κουταλάκια του γλυκού μέλι
Λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε το μαρούλι, το στραγγίζουμε από τα νερά του και το ψιλοκόβουμε μέσα σε μία σαλατιέρα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ξερά σύκα κομμένα σε ροδέλες και τα σταφύλια κομμένα στη μέση (αν οι ρώγες είναι μεγάλες).
Για την σος μελιού: Σε ένα ποτήρι βάζουμε το ελαιόλαδο, το μηλόξυδο, την μουστάρδα, το μέλι και το αλάτι και τα αναμιγνύουμε με το σύρμα, μέχρι να γίνει μία πηχτή σάλτσα.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σος, ρίχνουμε από πάνω τη γραβιέρα τριμμένη και σερβίρουμε.