pantzarosalata

Σαλάτα με παντζάρια (παντζαροσαλάτα)

Άτομα: 15, Χρόνος προετοιμασίας: 15′, Χρόνος ψυγείου: 1 βράδυ, Κόστος: 5,50€

ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. παντζάρια σε κονσέρβα
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
500 γρ. μαγιονέζα
4 σκελίδες σκόρδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε τα παντζάρια σε μικρά κυβάκια και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Τα ραντίζουμε με το ξύδι, ύστερα ρίχνουμε όσο αλάτι και πιπέρι επιθυμούμε και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και το γιαούρτι και τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε ξανά. Στο τέλος τρίβουμε το σκόρδο στον τρίφτη και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στο μπολ. Βάζουμε την παντζαροσαλάτα στο ψυγείο για ένα βράδυ. Πριν την σερβίρουμε ανακατεύουμε πολύ καλά.

Info: Αν δε θέλουμε να μυρίζουμε σκόρδο από μακριά, βάζουμε στην παντζαροσαλάτα μας λιγότερες σκελίδες!

Δείτε επίσης

maffins-marmelada

Muffins (μάφινς) με γιαούρτι και γέμιση μαρμελάδας

Θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους...

soupa-thalassinon

Σούπα θαλασσινών “το καλάθι του ψαρά”!

Μια σούπα ποίημα προς τις θαλασσινές γεύσεις!