Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 10’, Χρόνος ψησίματος: 10′, Κόστος : 3,5 €
ΥΛΙΚΑ :
1 μαρούλι
1 φέτα (περίπου 100 γρ.) τυρί φέτα
½ φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Για τη σος
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στην αρχή βάζουμε τη φέτα σε ένα πυρέξ, τη μελώνουμε και την πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 10 λεπτά .
Πλένουμε το μαρούλι, το στραγγίζουμε από τα νερά του και το ψιλοκόβουμε μέσα σε μία σαλατιέρα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις σταφίδες και τη ψημένη φέτα.
Για τη σος: σε ένα μπολάκι αναμιγνύουμε το λάδι με το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σος και σερβίρουμε!