Άτομα:4-6, Χρόνος προετοιμασίας:10’, Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά, Κόστος: 4,00 €
ΥΛΙΚΑ :
5 κολοκυθάκια
200 γρ. ωμά ζυμαρικά – πέννες
1 ντομάτα
100 γρ. φέτα
½ ματσάκι μαϊντανό
5 ελιές
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
Ξύδι μπαλσάμικο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και πάνω της τοποθετούμε τα κομμένα κολοκυθάκια. Τα αλατίζουμε, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 45-55 λεπτά.
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά και μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, τα ψημένα κολοκυθάκια και προσθέτουμε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τις ελιές κομμένες και την φέτα τριμμένη.
Τέλος, προσθέτουμε όσο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ελαιόλαδο και μπαλσάμικο θέλουμε.