salata-zymarikwn-me-psita-laxanika

Σαλάτα ζυμαρικών με ψητά λαχανικά

Άτομα:4-6, Χρόνος προετοιμασίας:10’, Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά, Κόστος: 4,00 €

ΥΛΙΚΑ :
5 κολοκυθάκια
200 γρ. ωμά ζυμαρικά – πέννες
1 ντομάτα
100 γρ. φέτα
½ ματσάκι μαϊντανό
5 ελιές
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
Ξύδι μπαλσάμικο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και πάνω της τοποθετούμε τα κομμένα κολοκυθάκια. Τα αλατίζουμε, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 45-55 λεπτά.

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά και μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, τα ψημένα κολοκυθάκια και προσθέτουμε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τις ελιές κομμένες και την φέτα τριμμένη.

Τέλος, προσθέτουμε όσο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ελαιόλαδο και μπαλσάμικο θέλουμε.

Δείτε επίσης

salata-fakes-spanaki

Σαλάτα με φακές και σπανάκι

Μία σαλάτα που τρώγεται και ως καλοκαιρινό γεύμα.

gemista-piperies

Γεμιστές πιπεριές και ντομάτες στο φούρνο

Τα γεμιστά είναι το κατεξοχήν καλοκαιρινό φαγητό του Έλληνα!