Σάντουιτς με πέστο καλαμάρι

Άτομα:4, Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά, Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ :

400γρ. καλαμαράκια (καθαρισμένα)
2 φύλλα δάφνης
10 κόκκους μπαχάρι
200γρ. οίνος λευκός
2 σκελίδες σκόρδο
2 lime (χυμό)
1 lime (ξύσμα)
100γρ. φυστίκι Αιγίνης ανάλατο (χοντροκομμένο)
1/2κ.γ. πιπέρι καυτερό καγιέν
αλάτι
1κ.σ. εστραγκόν φρέσκο κομμένο
10 λιαστές ντομάτες
100γρ. ελαιόλαδο
4κ.σ. μελιτζανοσαλάτα
4κ.σ. μαγιονέζα
4 μακρόστενα φρατζολάκια για σάντουιτς
4 φύλλα μαρουλιού
1κ.σ. ρίγανη φρέσκια κομμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Advertisement

Bήμα 1: Ετοιμάστε το καλαμαράκια. Βάλτε τα καλαμαράκια μέσα σε μια κατσαρόλα μαζί με το κρασί, τα φύλλα δάφνης και το μπαχάρι. Αφήστε τα να βράσουν για 15 λεπτά. Στραγγίξτε και στη συνέχεια αφήστε τα καλαμαράκια να κρυώσουν καλά.

Bήμα 2: Ετοιμάστε το πέστο. Ψιλοκόψτε τα καλαμαράκια και βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το σκόρδο, το χυμό και το ξύσμα lime, το φιστίκι, αλάτι, το καγιέν, την ρίγανη, το εστραγκόν, τις λιαστές ντομάτες και το λάδι. Ανακατέψτε πολύ καλά και αφήστε το πέστο στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου μέχρι να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα μεταξύ τους.

Bήμα 3: Ετοιμάστε το σάντουϊτς. Κόψτε τα φρατζολάκια στο πλάι και ανοίχτε τα χωρίς να κοπούν. Αλείψτε το κάτω μέρος με μαγιονέζα και καλύψτε την με ένα φύλλο μαρούλι. Απλώστε από πάνω πέστο καλαμαριού και τέλος αλείψτε το πάνω μέρος με την μελιτζανοσαλάτα, κλείστε το και σερβίρετε.

Δείτε επίσης

Πασχαλινά γλυκά κουλουράκια

Περίπου 45 τεμάχια ανάλογα με το μέγεθος, ψήσιμο στους 180 °C για περίπου 20 λεπτά. …

chocolate-souffle

Ατομικά σουφλέ σοκολάτας

... για τους λάτρεις των σουφλέ τρώγεται και σκέτο!