sardeles-psites

Σαρδέλες ψητές

Άτομα: 2, Χρόνος προετοιμασίας: 5’, Χρόνος ψησίματος: 20’, Κόστος: 4 €

ΥΛΙΚΑ :
1 κιλό σαρδέλες
Χυμός από ½ λεμόνι
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Φλούδες λεμονιού
4 κλωνάρια δεντρολίβανο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σαρδέλες.

Σε ένα ταψί στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας και από πάνω αραδιάζουμε τις σαρδέλες.

Αλατίζουμε τα ψάρια, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και τέλος ρίχνουμε τα κλωνάρια δεντρολίβανου και τις φλούδες λεμονιού για να δώσουμε έξτρα άρωμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για περίπου 20 – 30 λεπτά.

Δείτε επίσης

salata-fakes-spanaki

Σαλάτα με φακές και σπανάκι

Μία σαλάτα που τρώγεται και ως καλοκαιρινό γεύμα.

gemista-piperies

Γεμιστές πιπεριές και ντομάτες στο φούρνο

Τα γεμιστά είναι το κατεξοχήν καλοκαιρινό φαγητό του Έλληνα!