sardeles-psites

Σαρδέλες ψητές

Άτομα: 2, Χρόνος προετοιμασίας: 5’, Χρόνος ψησίματος: 20’, Κόστος: 4 €

ΥΛΙΚΑ :
1 κιλό σαρδέλες
Χυμός από ½ λεμόνι
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Φλούδες λεμονιού
4 κλωνάρια δεντρολίβανο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σαρδέλες.

Σε ένα ταψί στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας και από πάνω αραδιάζουμε τις σαρδέλες.

Αλατίζουμε τα ψάρια, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και τέλος ρίχνουμε τα κλωνάρια δεντρολίβανου και τις φλούδες λεμονιού για να δώσουμε έξτρα άρωμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για περίπου 20 – 30 λεπτά.

Δείτε επίσης

arni-patates-gastra

Αρνί με πατάτες στη γάστρα

Τρώγεται ζεστό τις Κυριακές με καλή παρέα και κρασί!

kotsia-xoirina

Κότσι χοιρινό στη γάστρα

Τόσο νόστιμο που θα γίνει το αγαπημένο σας!