Υλικά
2 ½ κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ½ κ. γ. παπαρουνόσπορο
1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ. γ. αλάτι
100 γρ. μαργαρίνη soft
¾ κούπας πολτό βρασμένης κολοκύθας (200 γρ.)
Προαιρετικά:
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
Εκτέλεση
Για τον πολτό κολοκύθας:
Πλένουμε την κολοκύθα (στρογγυλή ή μακρόστενη) εξωτερικά. Κόβουμε ένα κομμάτι 200 γρ. και το καθαρίζουμε.
Σε νερό που βράζει, ρίχνουμε την κολοκύθα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια και βράζουμε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να τρυπιέται.
Στραγγίζουμε την κολοκύθα και τη λιώνουμε σε μπλέντερ. Αν έχετε πολλή κολοκύθα, κάντε το ίδιο σε μεγάλη ποσότητα. Γεμίστε πλαστικά ποτηράκια μιας χρήσης με 200 γρ. πολτό και φυλάξτε τα στην κατάψυξη για επόμενες χρήσεις.
Για τα ψωμάκια:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τον παπαρουνόσπορο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια και το ανακατεύουμε με τα δάχτυλά μας, έτσι ώστε να ψιχουλιαστεί με το αλεύρι.
Ρίχνουμε τον πολτό κολοκύθας και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Το ζυμάρι δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια. Αν κολλάει, πασπαλίστε με λίγο αλεύρι ακόμα.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας που θα δουλέψουμε, παίρνουμε το ζυμάρι και το πατικώνουμε σε χοντρό φύλλο (1-1 ½ εκατοστό).
Κόβουμε με κουπ πατ ή ποτήρι στρογγυλά ψωμάκια και τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος. Εναλλακτικά, πλάθουμε στρογγυλά ψωμάκια.
Αλείφουμε με το αυγό. Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.