chefs-club-greece

Α΄Κύκλος σεμιναρίων από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 – 16:00-20:00
SUSHI
Εισηγήτρια: DESEPEDA JOSEPHINE

H Josephine γεννήθηκε στις Φιλιππίνες, από όπου και πήρε τις πρώτες της γευστικές επιρροές στα Ασιατικά αρώματα, συνταγές και φιλοσοφία. Ερχόμενη στην Ελλάδα, σπούδασε τη μαγειρική τέχνη και στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στην Ασιατική κουζίνα. Επί σειρά ετών παραδίδει ομαδικά και ατομικά σεμινάρια Ασιατικής Κουζίνας. Είναι κάτοχος του χρυσού μεταλλίου του Φιλιππινέζικου Master Chef.

Θεματολογία:
Sushi Rice
Seasoning for sushi rice
Things we need for sushi
Different kinds of rolling
Sashimi
Nigiri
Gankun
Uramaki – Inside out – (ISO)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 – 16:00-19:00
THAI MENU
DESEPEDA JOSEPHINE: H Josephine γεννήθηκε στις Φιλιππίνες, από όπου και πήρε τις πρώτες της γευστικές επιρροές στα Ασιατικά αρώματα, συνταγές και φιλοσοφία. Ερχόμενη στην Ελλάδα, σπούδασε τη μαγειρική τέχνη και στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στην Ασιατική κουζίνα. Επί σειρά ετών παραδίδει ομαδικά και ατομικά σεμινάρια Ασιατικής Κουζίνας. Είναι κάτοχος του χρυσού μεταλλίου του Φιλιππινέζικου Master Chef.

Θεματολογία:
Tom yum goong soup
Poh Pia Tod
Fried Thai Spring rolls
Pad Thai Noodles
Thai shrimp pineapple fried rice
Chicken curry
Bua – loy (Thai dessert)

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 – 16:00-19:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Εισηγητές: Δραμαλιώτης Αλέξανδρος: μέλος της ΛΑΕ, έχει εργαστεί σε ξενοδοχειακές μονάδες και εστιατόρια. Σημείο σταθμός στην καριέρα του ήταν τα χρόνια που εργάστηκε ως chef του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ανέλαβε εστιατόρια και κάρτες εστιατορίων στην Αθήνα και στην επαρχία, αλλά εργάστηκε και ως καθηγητής της μαγειρικής τέχνης. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται και ως σύμβουλος εστιατορίων.

Καφαλούκος Βασίλης – μέλος της ΛΑΕ έχει εργαστεί σε πολλά βραβευμένα εστιατόρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει αναλάβει τις κάρτες πολλών εστιατορίων και έχει δουλέψει με πολλές διεθνείς κουζίνες. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως chef με μεγαλύτερη κλήση στην ελληνική δημιουργική κουζίνα.

Θεματολογία:
Βασικές αρχές στησίματος καταλόγου (Ταυτότητα καταλόγου, Κάτοψη κουζίνας, Δυναμική
κουζίνας, Συνταγογράφηση)
Κοστολόγιο
Διαλογή
Ανακύκλωση Υλικών
Mice en place
Logistics
Στήσιμο καταλόγου(Είδη, Κατηγορίες, Layouts, Γραφίστας)
Ταξινόμηση & Αποθήκευση Αρχείων
Αρχείο παραγγελιών
Τσεκ Τιμολογίων
Αρχείο πρόγραμμα κουζίνας
Μηχανική μενού (reports)
Research
Ενημέρωση service

ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 – 16:00-19:00
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Εισηγητές: Αγραφιώτης Βασίλης – επί χρόνια καθηγητής σε σχολές, έχει εργαστεί σε μονάδες αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής, σοκολατοποιίας και πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Νικητής του πανελλήνιου διαγωνισμού ζαχαροπλαστικής, εκπροσώπησε την Ελλάδα στους προκριματικούς του παγκοσμίου διαγωνισμού της WACS, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση.
Ουρουμίδης Απόστολος – Ο Σεφ Απόστολος Ουρουμίδης μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην μαγειρική και εστιατορική τέχνη , εργάστηκε ως Σεφ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (18 χρόνια) σε επώνυμες και βραβευμένες γαστρονομικές επιχειρήσεις . Είναι δε άριστος γνώστης της Αυστριακής και Γερμανικής γαστρονομικής κουλούρας, έχοντας 4 βραβεία (2003 έως και 2007) στους επίσημους διαγωνισμούς GAULT MILLAU Αυστρίας.

Θεματολογία:
Χριστουγεννιάτικος στολισμός βιτρίνας ζαχαροπλαστείου με σοκολάτα και τραβηχτή
καραμέλα.
Παραδοσιακά Γαλλικά Χριστουγεννιάτικα γλυκά, με αυθεντικές Γαλλικές τεχνικές
Αυθεντικά Παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα γλυκά της Αυστρίας και Γερμανίας

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 – 16:00-19:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Εισηγητές: Γραμματικόπουλος Γιώργος – Ο Πατρινός executive chef έχει 20ετή προϋπηρεσία σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια και έχει υπάρξει καθηγητής σε σχολές μαγειρικής. Τα τελευταία 7 χρόνια προσανατολίστηκε στη μεγάλη του αγάπη, τη δημιουργική Ελληνική κουζίνα, παρακολουθώντας σεμινάρια στο εξωτερικό, αλλά και με πολύ προσωπική δουλειά, αναβαθμίζοντας καθημερινά τα πιάτα του. Τα τελευταία 2 χρόνια είναι ο chef δύο ξενοδοχείων του ομίλου Best Western.
Ψωμόπουλος Σταύρος – Την μαγειρική τέχνη την συνάντησε και την αγάπησε πολύ νωρίς. Τον κατέκτησε από την πρώτη στιγμή και σε αυτό βοήθησαν οι πρώτοι του σεφ που τον δίδαξαν. Μετά το τέλος των σπουδών είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και άλλες επιχειρήσεις επισιτισμού. Η αγαπημένη του κουζίνα είναι η ελληνική μεσογειακή . Διακρίσειs : μετάλλιο στην κατηγορία καρέ αρνιού Gastronomy Festival 2005

Θεματολογία:
Βελουτέ αρακά με φιλέτο λαυράκι μαρινέ, λάδι άνηθου και αφρό μοσχολέμονου
Σφυρίδα φρικασέ με σπανάκι, καυκαλίθρες και μυρώνια
Φιλέτο τσιπούρας με σέσκουλα, σάλτσα εσπεριδοειδών με κρόκο Κοζάνης και μαύρο αλάτι
Κύπρου
Πίτα γύρος (αμιγώς μοριακό)
Αρνί με κρούστα από φιστίκι Αιγίνης, πουρέ λευκής μελιτζάνας και σάλτσα καρότου με
ξινόμηλο και κόλιανδρο
Τιμή σεμιναρίων: Για μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος – 15 ευρώ/σεμινάριο, Για μη μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος – 25 ευρώ/σεμινάριο

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 30 άτομα. Θα διατηρηθεί σειρά προτεραιότητας . Η θέση θεωρείται κρατημένη εφόσον έχει
προπληρωθεί, με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος ALPHA BANK, ΙΒΑΝ: GR35 0140 1130 1130 0232 0002925 και αιτιολογία κατάθεσης «ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ» και στη συνέχεια ενημέρωση στη γραμματεία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία της Λέσχης στο 2108251401 καθημερινά 09:00-17:00.

Δείτε επίσης

To Halloween πλησιάζει και τα TGI Fridays™ σε συνεργασία με το αγαπημένο brand Cap Cap μας βάζουν σε Halloween mood

To Halloween πλησιάζει και τα TGI Fridays™ σε συνεργασία με το αγαπημένο brand Cap Cap …

Η Ολυμπιάδα των burger επιστρέφει για άλλη μια χρονιά, στην Αθήνα!

16, 17, 18 & 23, 24, 25 Σεπτέμβρη στο Ο.Α.Κ.Α στο Μαρούσι! ­ ­Το Burger …