chefs-club-greece

Β΄Κύκλος σεμιναρίων από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος

Β΄Κύκλος σεμιναρίων από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος

1. ΤΡΙΤΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 – 16:00-20:00 ΜΑΡΙΝΑΔΕΣ ΚΡΕΑΤΩΝ

Εισηγητές: Δραμαλιώτης Αλέξανδρος: μέλος της ΛΑΕ, έχει εργαστεί σε ξενοδοχειακές μονάδες και εστιατόρια. Σημείο σταθμός στην καριέρα του ήταν τα χρόνια που εργάστηκε ως chef του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ανέλαβε εστιατόρια και κάρτες εστιατορίων στην Αθήνα και στην επαρχία, αλλά εργάστηκε και ως καθηγητής της μαγειρικής τέχνης. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται και ως σύμβουλος εστιατορίων. Καφαλούκος Βασίλης – μέλος της ΛΑΕ έχει εργαστεί σε πολλά βραβευμένα εστιατόρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει αναλάβει τις κάρτες πολλών εστιατορίων και έχει δουλέψει με πολλές διεθνείς κουζίνες. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως chef με μεγαλύτερη κλήση στην ελληνική δημιουργική κουζίνα.

Θεματολογία:

 • Είδη μαρινάδας
 • Ιδιότητες μαριναρίσματος
 • Θερμοκρασία κρέατος μαριναρίσματος
 • Τρόπος μαριναρίσματος
 • Ιδιότητες υλικών μαριναρίσματος
 • Χρόνος μαριναρίσματος
 • Παρουσίαση συνταγών:
  Χοιρινός λαιμός μαριναρισμένος σε χυμό ανανά και μέλι
  Kofte αρνιού με charmoula
  Skewers κοτόπουλο μαριναρισμένα σε γιαούρτι και garam masala
  Κοτόπουλο tai μαριναρισμένο σε γάλα καρύδας και lime
  Picanha black angus καπνισμένη με bourbon wood και bbq rub

2. ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 – 16:00-20:00 ΡΥΖΙ, ΓΗ & ΘΑΛΑΣΣΑ

Εισηγητές: Γραμματικόπουλος Γιώργος – Ο Πατρινός executive chef έχει 20ετή προϋπηρεσία σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια και έχει υπάρξει καθηγητής σε σχολές μαγειρικής. Τα τελευταία 7 χρόνια προσανατολίστηκε στη μεγάλη του αγάπη, τη δημιουργική Ελληνική κουζίνα, παρακολουθώντας σεμινάρια στο εξωτερικό, αλλά και με πολύ προσωπική δουλειά, αναβαθμίζοντας καθημερινά τα πιάτα του. Τα τελευταία 2 χρόνια είναι ο chef δύο ξενοδοχείων του ομίλου Best Western. Μαργαρίτης Βασίλης – Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος. Με καταγωγή από τα Γιάννενα στην πολυετή πορεία του στο χώρο της μαγειρικής συνδύασε την απλότητα των παραδοσιακών συνταγών και των αρωμάτων των βιολογικών προϊόντων με τις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες. Έχει εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια, catering και έχει επίσης εργαστεί επί σειρά ετών ως καθηγητής της μαγειρικής τέχνης. Τάσης Κωνσταντίνος – Τακτικό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, είναι στο επάγγελμα από το 1988 και έχει εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια, κατασκηνώσεις και τηλεοπτικές παρουσιάσεις. Σήμερα είναι ex. chef στο εστιατόριο της Νομικής σχολής στο Κολωνάκι. Ψωμόπουλος Σταύρος – Την μαγειρική τέχνη την συνάντησε και την αγάπησε πολύ νωρίς. Τον κατέκτησε από την πρώτη στιγμή και σε αυτό βοήθησαν οι πρώτοι του σεφ που τον δίδαξαν. Μετά το τέλος των σπουδών είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και άλλες επιχειρήσεις επισιτισμού. Η αγαπημένη του κουζίνα είναι η ελληνική μεσογειακή .

Θεματολογία:

 • Παρουσίαση συνταγών:
  Ριζότο μανιταριών με ταλιατέλες κολοκυθιού και φύτρες σκόρδου
  Αχινός με κρέμα ρυζιού και αφρό μοσχολέμονου
  Πέρλες ρυζιού με τσάτνεϊ σύκου και καπνιστή μελιτζάνα
  Αραντσίνι με καπνιστό Μετσόβου και λάδι μέντας
  Γλυκές μπουκιές ρυζιού με κρόκο Κοζάνης και σιρόπι με αφέψημα μαύρου τσαγιού με ιβίσκο

3. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 – 16:00-19:00 ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Εισηγητές: Κουρούπης Αγάλου Νίκος – Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και πιστοποιημένος αρχιμάγειρας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Με 20ετή εμπειρία στη μαγειρική, αρχικά εργάστηκε σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και σε εστιατόρια, τον κέρδισε όμως η κλινική κουζίνα, με την οποία ασχολείται την τελευταία δεκαπενταετία εργαζόμενος ως Chef σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία. Μπακοδήμος Θωμάς – Ex. Chef, απόφοιτος του ΤΕΕ διατροφής και διαιτολογίας με ειδικότητα τις εφαρμογές διαιτητικής κλινικής μαγειρικής. Εργάζεται ως chef τα τελευταία 20 χρόνια με ειδίκευση στην κλινική κουζίνα, την υγιεινή διατροφή με βάση την μεσογειακή πυραμίδα τροφίμων σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία. Είναι ειδικός στα θεραπευτικά μενού. Φλεσιόπουλος Βασίλης: Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, με εικοσαετή εμπειρία σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και catering. Πιστοποιημένος αρχιμάγειρας από την ACTA του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Θεματολογία:

 • Θεωρητική προσέγγιση για την χοληστερίνη, στεφανιαία νόσος, δυσανεξία σε γλουτένη και λακτόζη (τι είναι, από τι δημιουργείτε, τα πρέπει και τα μη της διατροφής).
 • Ομιλία από την κλινική β. διαιτολόγου κυρία Αλεξάνδρα Λότσου.
 • Σύνθεση εστιατορικών μενού, προσαρμοσμένα σε θεραπευτικές δίαιτες για τις ως άνω κατηγορίες βασισμένα στην κλινική κουζίνα.

Τιμή σεμιναρίων:

 • Για μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος – 15 ευρώ/σεμινάριο
 • Για μη μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος – 25 ευρώ/σεμινάριο
 • Για μη μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος ανέργους – 15 ευρώ/σεμινάριο

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 30 άτομα.
Θα διατηρηθεί σειρά προτεραιότητας . Η θέση θεωρείται κρατημένη εφόσον έχει γίνει προκράτηση στη γραμματεία στο 2108251401 και στη συνέχεια κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος ALPHA BANK, ΙΒΑΝ: GR35 0140 1130 1130 0232 0002925 και αιτιολογία κατάθεσης «ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ». Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία της Λέσχης στο 2108251401 καθημερινά 09:00-17:00.

Δείτε επίσης

chefs-club-greece

Αναβολή 1ου Μαραθώνιου Γαστρονομίας

Αναβολή 1ου Μαραθώνιου Γαστρονομίας Δεδομένων των εξελίξεων με την πανδημία covid19 και σύμφωνα με τις …

1st-gourmet-olive-exchibition-thessaloniki

1st Gourmet Olive Exhibition – Έκθεση ελαιολάδου και προϊόντων delicatessen με συμμετοχή παραγωγών από όλη την Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη

Εξαιρετικά gourmet!  Έκθεση ελαιολάδου και προϊόντων delicatessen με συμμετοχή παραγωγών από όλη την Ελλάδα, 20, 21 και …