krouasan-siropi-mhlo

Σιροπιασμένα κρουασάν μήλου

Χρόνος προετοιμασίας: 20′, Χρόνος ψησίματος: 30′, Κόστος: 5€

ΥΛΙΚΑ (για 6 κρουασάν)
1 πράσινο μήλο
Ζύμη για  κρουασάν Pillsbury
½ κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη
¾ κούπας ζάχαρη κρυσταλλική
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ βανιλίνη
¾ κούπας 7up

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

Πλένουμε τα μήλα, αφαιρούμε τη φλούδα, τα κόβουμε σε 12 μισοφέγγαρα και αφαιρούμε και τα κουκούτσια.

Παίρνουμε μια ζύμη για κρουασάν και στη μικρότερη από τις τρεις πλευρές τοποθετούμε 2 κομμάτια μήλου. Έπειτα τυλίγουμε προς τη μύτη της ζύμης προσέχοντας να κλειστούν τα μήλα στο εσωτερικό του κρουασάν. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλες τις ζύμες. Βάζουμε τα κρουασάν σε ταψί ή πυρέξ με τη μύτη της ζύμης προς τα κάτω (για να μη μας ανοίξουν κατά το ψήσιμο) αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση για να μην κολλήσουν.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και ύστερα προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε. Όταν το μίγμα μας δέσει, απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από το μάτι της κουζίνας, ρίχνουμε τη βανιλίνη και περιχύνουμε με αυτό τα κρουασάν μας. Τέλος, ρίχνουμε πάνω από τα κρουασάν και τη 7up.

Ψήνουμε στους 180°C τα κρουασάν μέχρι να ροδίσουν, δηλαδή 30′ περίπου.

Σερβίρουμε τα κρουασάν μόνα τους ή παρέα με μια, δυο ή και (γιατί όχι; τσιγκουνιές θα κάνουμε;) τρεις μπάλες παγωτού βανίλια!

Μια ωραία παραλλαγή είναι να αντικαταστήσουμε το μήλο με σπιτική πραλίνα φουντουκιού!

Δείτε επίσης

fileto-glwssa-rizi-spanaki

Φιλέτα γλώσσας με ρύζι και σπανάκι

Ο γλυκάνισος συνδυάζεται αρμονικά με τα ψάρια!

mosxari-sote-saltsa-petimezi-patates

Τρυφερό μοσχάρι σοτέ με γλυκόξινη σάλτσα

Ένα πιάτο με πολλά αρώματα και γλυκιά επίγευση!