Κομμάτια: 12 , Χρόνος προετοιμασίας: 25’, Κόστος: 12 €
Υλικά:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια κουβερτούρα σε σταγόνες
250 γρ. σοκολάτα γάλακτος
250 γρ. μαργαρίνη
8 αβγά
1 ½ κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες
2 ½ κουταλάκια του γλυκού μπέικιν-πάουντερ
Εκτέλεση:
Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να γίνει μαρέγκα. Τότε, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μίγμα.
Σε μπεν-μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα, τη σοκολάτα γάλακτος και τη μαργαρίνη. Αφού λιώσουν,το βγάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και, στη συνέχεια, προσθέτουμε – ανακατεύοντας συνεχώς – έναν έναν τους 8 κρόκους.
Μέσα στο μείγμα με τις σοκολάτες ρίχνουμε κοσκινισμένα το αλεύρι, το μπέικιν-πάουντερ και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε για λίγο και, στο τέλος, ρίχνουμε τη μαρέγκα αναμιγνύοντας με απαλές κινήσεις.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ. Βάζουμε μέσα το μίγμα σοκολάτας – μαρέγκας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 °C για 15 – 18 λεπτά.