soufle sokolatas

Σουφλέ σοκολάτας

Κομμάτια: 12 , Χρόνος προετοιμασίας: 25’, Κόστος: 12 €

Υλικά:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια κουβερτούρα σε σταγόνες
250 γρ. σοκολάτα γάλακτος
250 γρ. μαργαρίνη
8 αβγά
1 ½ κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες
2 ½ κουταλάκια του γλυκού μπέικιν-πάουντερ

Εκτέλεση:
Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.  Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να γίνει μαρέγκα. Τότε, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μίγμα.

Σε μπεν-μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα, τη σοκολάτα γάλακτος και τη μαργαρίνη. Αφού λιώσουν,το βγάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και, στη συνέχεια, προσθέτουμε – ανακατεύοντας συνεχώς – έναν έναν τους 8 κρόκους.

Μέσα στο μείγμα με τις σοκολάτες ρίχνουμε κοσκινισμένα το αλεύρι, το μπέικιν-πάουντερ και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε για λίγο και, στο τέλος, ρίχνουμε τη μαρέγκα αναμιγνύοντας με απαλές κινήσεις.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ. Βάζουμε μέσα το μίγμα σοκολάτας – μαρέγκας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 °C για 15 – 18 λεπτά.

Προσοχή: Μην το αφήσετε ούτε λεπτό το γλυκό παραπάνω να ψηθεί, αλλιώς δεν θα είναι η σοκολάτα ρευστή στο εσωτερικό του σουφλέ!

 

Δείτε επίσης

chocolate-souffle

Ατομικά σουφλέ σοκολάτας

... για τους λάτρεις των σουφλέ τρώγεται και σκέτο!

Καλαμάρια γεμιστά με μανιτάρια και κουκουνάρι.

Καλαμάρια τόσο νόστιμα που δεν θα μείνει ρύζι!