Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά , Χρόνος ψησίματος : 45 λεπτά, Κόστος: 5 €
ΥΛΙΚΑ :
500 γρ. φρέσκο σπανάκι
1 ξερό κρεμμύδι
150 γρ. τυρί φέτα
Τριμμένο μοσχοκάρυδο
4 αυγά
¼ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
Αλάτι
Πιπέρι
3 κουταλιές τις σούπας γραβιέρα Κρήτης
2 φέτες ψωμί
Ελαιόλαδο
Γραβιέρα για το τελείωμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε και καθαρίζουμε το σπανάκι και κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σπανάκι για περίπου 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε για να φύγουν τα υγρά, προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη και αρωματίζουμε με το μοσχοκάρυδο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τα αυγά, το γάλα, το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και τη γραβιέρα.
Σε μία φόρμα για σουφλέ ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και αλείφουμε με το πινέλο, προσθέτουμε τις φέτες ψωμιού στον πάτο της φόρμας και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με το σπανάκι και στη συνέχεια το μείγμα με τα αυγά.
Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγη γραβιέρα τριμμένη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για περίπου 45 λεπτά.