Άτομα: 10, Χρόνος προετοιμασίας: 40’, Χρόνος ψησίματος : 45’, Κόστος: 7 €
ΥΛΙΚΑ :
1.200 κιλό κάστανα
1 πράσο
1 καρότο
1 κρεμμύδι ξερό
Αλάτι
Πιπέρι
1 δαφνόφυλλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα κάστανα να βράσουν για 30 λεπτά.
Αφού βράσουν τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα 2 λίτρα νερό και προσθέτουμε τα ξεφλουδισμένα κάστανα, το καρότο , το πράσο, το κρεμμύδι, το δαφνόφυλλο, το αλάτι και το πιπέρι. Τα αφήνουμε να βράσουν για 45 λεπτά.
Κατόπιν πολτοποιούμε τα βρασμένα υλικά με το multi μέχρι να έχουμε μία βελουτέ υφή και προσθέτουμε το ζωμό της κατσαρόλας.
Σερβίρουμε τη σούπα σε μικρή ποσότητα μέσα σε μπολ διακοσμώντας τη με ψητά κάστανα.
Info: Η βελουτέ σούπα κάστανο είναι ιδανικό πρώτο πιάτο για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.