Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 20’ , Χρόνος ψησίματος: 20’ , Κόστος: 2 €
ΥΛΙΚΑ :
1 κιλό σπανάκι φρέσκο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο
½ φλιτζάνι ρύζι άσπρο
1 ποτήρι νερό
Δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στην αρχή, πλένουμε καλά το σπανάκι.
Έπειτα, ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα 1 ποτήρι νερό και εκεί μέσα ζεματάμε το σπανάκι σε δυνατή φωτιά έως ότου να μαλακώσει λίγο και το αφήνουμε στην άκρη να στραγγίσει τα υγρά του.
Στην κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι πολτοποιημένο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σπανάκι, το αλάτι, το πιπέρι, το δυόσμο και το νερό.
Τέλος, προσθέτουμε το ρύζι, αφού πρώτα το έχουμε ξεπλύνει σε άφθονο νερό και αφήνουμε να βράσει το σπανακόρυζο σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά, με το καπάκι της κατσαρόλας μισάνοιχτο.