Το φθινόπωρο μας βρίσκει στην γειτονιά των Εξαρχείων στην Αθήνα. Εκεί στην Μαυρομιχάλη 53 βρεθήκαμε στη SPAROZA που γιόρτασε τα πρώτα της γενέθλια και τα εγκαίνια του μαγαζιού με ένα μεγάλο πάρτι με σπιτικά κεράσματα, γευστικές δοκιμές, πρωτότυπα μπαχαρο-κοκτέιλ και ζωντανή μουσική από τους Les Enfants De Pigalle!
Η SPAROZA λοιπόν είναι ένας χώρος για αλχημείες και μίξεις μπαχαρικών και βοτάνων. Εκεί η Έφη με τις «βοτανουργίες» μας παρουσιάζει 8 υπέροχες συσκευασίες γεμάτες αρώματα και γεύσεις:
- βότανα & μπαχαρικά: για κοκκινιστά / με ξύσμα λεμονιού
- 15 βότανα & μπαχαρικά της Μεσογείου / και με ανθό αλατιού
- Ανθός αλατιού «fleur de sel» / και με μυρωδικά
- Μίγμα για κόκκινο κρασί με ξύσμα εσπεριδοειδών και μπαχαρικά
- The SHAMAN tea – μαύρο τσάι με κανέλα, κάρδαμο, γαρύφαλλο, μαύρο πιπέρι, τσίλι, τζίντζερ
Σε αυτή την πανδαισία αρωμάτων ξεχωρίσαμε και την παρουσία του αγαπημένου μας chef Δημήτρη Χωματά που δημιούργησε ειδικά για τη Sparoza 4 υπέροχες και πικάντικες νέες γεύσεις. Όλες είναι μία και μία που ήρθαν για να μας εντυπωσιάσουν και να μας κερδίσουν.
Στη SPAROZA θα βρείτε 4 διαφορετικά βαζάκια με σάλτσες που συνδυάστηκαν με τα μπαχαρικά:
- Sweet & spicy pepper jelly (Γλυκοκαυτερό ζελέ από πιπεριές Φλωρίνης και 3 είδη πιπεριές τσίλι!)
- Smoked sweet tomato sauce (Σάλτσα από καπνιστές ντομάτες και μπαχαρικά- ιδανική για ψητό κοτόπουλο, κόκκινο κρέας, burgers)
- Spiced wine jelly (Ζελέ κόκκινου κρασιού με μπαχαρικά! –όλοι θέλουν κι από ένα κρασάτο ζελέ)
- Piri piri sauce (Έγινε ανάρπαστη για την υπέροχη πικάντικη και μπαχαρένια γεύση της- όλοι για αυτήν παραμιλούσαν!)
Σας προτείνουμε να περάσετε μία βόλτα από την SPAROZA στη Μαυρομιχάλη 53, θα βρείτε τα μπαχαρικά Sparoza, τις μοναδικές πικάντικες σάλτσες του σεφ Δημήτρη Χωματά, αλλά και ελληνικά προϊόντα ανώτερης ποιότητας και γεύσης όπως μανιτάρια και λάδι τρούφας Δίρφυς, τόνο Αλοννήσου, τα ζυμαρικά της Αριάδνης, Kale Chips: τσιπς λαχανίδας vegan, τη σάλτσα ντομάτας Mala Peruviana, μέλι από το Χρυσόμελο, Nuts ξηρούς καρπούς κ.α