spiti-neat-kafe-filothei

Πάμε Σπίτι (Neat Eat & Cafe) για φαγητό στη Ν. Φιλοθέη

Περνούσα συχνά έξω από την Λεωφ. Καποδιστρίου και μου έκανε εντύπωση που ήταν μονίμως γεμάτο, κυρίως τις βραδινές ώρες. Αυτό και μόνο κίνησε την περιέργεια μου για μια νέα γευστική εμπειρία και πήρα να κλείσω τραπέζι το Σάββατο το μεσημέρι για το βράδυ της ίδιας μέρας. Ατύχησα όμως, δεν υπήρχε τραπέζι ούτε για δείγμα. Δεν με πτόησε όμως αυτό, την επόμενη φορά πήρα τηλέφωνο και έκλεισα για το μεσημέρι της Κυριακής και ευτυχώς τα κατάφερα!

Μπαίνοντας στο χώρο του, αριστερά είναι η open κουζίνα και μπροστά και δεξιά απλώνονται τα τραπέζια. Ένιωσα πως με περιτριγυρίζει μία ήρεμη και χαλαρή διάθεση, από τα ήρεμα χρώματα του χώρου, τη Lounge μουσική και το ελαφρύ αεράκι στη βεράντα του Σπιτιού όπου και καθίσαμε. Δεν είχε πολύ κόσμο και αυτό συνετέλεσε στο να το απολαύσουμε ακόμη περισσότερο! Άλλωστε, είχαμε μάθει ότι η γνωστή αρχιτεκτονική ομάδα Sotovikis, δημιούργησε το χώρο αυτό!

Για αρχή ήρθε ο κατάλογος, όπου μας ενημέρωσαν ότι μερικά από τα πιάτα ανανεώνονται κάθε μέρα ανάλογα με τις πρώτες ύλες που βρίσκουν στην αγορά αλλά και την εποχικότητα των υλικών. Καθώς θέλαμε να δοκιμάσουμε τα περισσότερα, διαλέξαμε σαλάτα με κινόα και λαχανικά που άρεσε σε όλους, πίτσα με παντσέτα, τυρί πεκορίνο και αυγό πάνω σε λεπτό φύλλο ζύμης (το αυγό είναι χτυπημένο και ψημένο και έχει το τυρί από πάνω) -είχε ελαφρώς αλμυρή γεύση και συνδυάζεται σίγουρα με κρύα μπύρα. Στα ορεκτικά προσθέσαμε και ένα κρύο πιάτο: καρπάτσιο τόνου με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξύσμα λεμονιού και ελαιόλαδο που συνοδευόταν με άγρια ρόκα. Αυτό είναι ένα πιάτο που σίγουρα θα γευόμουν ξανά.

Και πάμε στα κυρίως πιάτα, όπου οι επιλογές είναι αρκετές καθώς στον κατάλογο θα βρείτε ψάρια, θαλασσινά, κρέας, μαγειρευτά, ριζότα, μακαρονάδες και πίτσες. Εμείς γευτήκαμε τη γαριδομακαρονάδα που ήταν ελαφρώς πικάντικη, τα κεφτεδάκια με σάλτσα με έντονα τα αρώματα της ανατολής και του κύμινου, το ριζότο με φρέσκο και καπνιστό σολομό που με ξετρέλανε και φιλέτο τσιπούρα ψημένη στο αλάτι που τη σερβίρουν με τσάτνει τζίντζερ-κολοκύθι.

Στη συνέχεια, τη θέση τους  στο τραπέζι μας πήραν τα γλυκά. Δοκιμάσαμε σχεδόν όλα όσα είχε ο κατάλογος. Μαρέγκα με αφράτη κρέμα, φρέσκες φράουλες και σως κόκκινων φρούτων, κρέμα τζαντούγιας με μπισκότο σοκολάτας και κροκάν αμυγδάλου, τάρτα μοσχολέμονο με φιστίκι Αιγίνης και κρέμα πικρής σοκολάτας με σορμπέ μάνγκου. Ήταν ένας ωραίος γλυκός επίλογος για το γεύμα μας.

Βρήκαμε εξαιρετική την κίνησή τους να μας προσφέρουν τα μπαστουνάκια ζύμης με σάλτσα νουτέλα αλλά και γλυκό κρασάκι για την κουβέντα που είχαμε περί γεύσης, μέχρι να φύγουμε.

Σας προτείνω να δοκιμάσετε τη Μεσογειακή – Ελληνική κουζίνα του Σπιτιού! Θα περάσετε όμορφα και θα απολαύσετε προσεγμένες γεύσεις!

Κόστος κατά άτομο ανάλογα με την παραγγελία περίπου 25-30 €

Θα το βρείτε Λεωφ. Καποδιστρίου 42, Νέα Φιλοθέη, τηλ. 2106850950

Δείτε επίσης

kilkis γαλαζια λιμνη σκρα

Ταξιδεύουμε στο Κιλκίς

Ένα ταξίδι που συνοδεύεται από καλό κρασί!

florina - φλωρινα

Φλώρινα

Εκδρομή στη λίμνη ή στο βουνό; Γιατί όχι και στα δυο;