Άτομα: 8, Χρόνος προετοιμασίας: 10’, Χρόνος ψησίματος : 20’, Κόστος : 7 €
Υλικά:
Για τη ζύμη:
330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
480 ml φρέσκο γάλα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
Για τη σάλτσα σοκολάτας:
100 ml γάλα
1 κουβερτούρα γάλακτος πραλίνα – 170 γρ.
2 κουβερτούρες γάλακτος -125 γρ. η μία
1/2 κιλό φρέσκες φράουλες
Φρέσκο βούτυρο για το τηγάνι
8-10 μπισκότα τύπου digestive
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε να φτιάχνουμε τη σάλτσα σοκολάτας βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το γάλα να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στο ζεστό γάλα τις κουβερτούρες. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν οι κουβερτούρες και να δέσει η σάλτσα. Αφήνουμε τη σάλτσα σοκολάτας μέσα στο ψυγείο για να κρυώσει ελαφρώς.
Για να ετοιμάσουμε τη ζύμη χτυπάμε με το σύρμα σε ένα μπόλ τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά ξεκινώντας από το ελαιόλαδο, την υγρή βανίλια, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν, το γάλα και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το τηγάνι και ρίχνουμε ένα μικρό κομματάκι βούτυρο (το απλώνουμε σε όλο το τηγάνι με χαρτί κουζίνας) ρίχνουμε με μία κουτάλα μίγμα ζύμης μέσα στο τηγάνι και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε και από τις 2 πλευρές για μερικά λεπτά μέχρι να χρυσοψηθεί.
Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη της κρέπας, τη μεταφέρουμε σε ένα πιάτο, προσθέτουμε τη λαχταριστή σάλτσα σοκολάτας, τις φρέσκες φράουλες και το τριμμένο μπισκότο.