Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 20’, Κόστος: 3 €
ΥΛΙΚΑ
250 ml χυμό λεμονιού (περίπου 5 λεμόνια)
Ξύσμα από 1 λεμόνι
250 γρ ζάχαρη λευκή
100 ml νερό
Για την κανάτα: 2 λεμόνια, 20 φύλλα δυόσμου, πάγος και ½ λίτρο κρύο νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη και το νερό και τα βάζουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στύβουμε τα λεμόνια και ρίχνουμε τον χυμό τους (αφού τον έχουμε σουρώσει) μέσα στην κατσαρόλα με το σιρόπι και ανακατεύουμε.
Σε μία κανάτα του 1 λίτρου ρίχνουμε 2 λεμόνια κομμένα σε φέτες, φύλλα δυόσμου (κόψτε τα στα 2 με τα χέρια σας για έξτρα άρωμα) και παγάκια. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα λεμονιού από την κατσαρόλα και συμπληρώνουμε με κρύο νερό.