Κομμάτια: 8, Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30΄, Χρόνος ψησίματος: , Κόστος: 5,50 €
ΥΛΙΚΑ :
Για τη ζύμη της πίτσας
150 ml χλιαρό νερό
300 γρ. αλεύρι σκληρό
1 πρέζα ζάχαρη
2 πρέζες αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
Για τη σάλτσα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό
Πάνω από τη ζύμη
½ πράσινη πιπεριά
8-10 τοματίνια τσέρι
5 φέτες αλλαντικών (γαλοπούλα, μοσχάρι κλπ)
100 γρ. γραβιέρα Κρήτης
100 γρ. κασέρι Καλαμπάκας
Φύλλα βασιλικού
70 γρ. τυρί φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για να φτιάξουμε τη ζύμη ρίχνουμε σε ένα μπολ το νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη και τα αναμιγνύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το λάδι και ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη. Βάζουμε τη ζύμη στο μπολ, τη σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει (περίπου μισή ώρα) μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το ελαιόλαδο και τον πελτέ ντομάτας και τα “ψήνουμε” σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά.
Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη, παίρνουμε ένα ταψί 32-34 cm, αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο και απλώνουμε τη ζύμη. Πάνω από τη ζύμη ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και από πάνω προσθέτουμε με τη σειρά τη φέτα τριμμένη, τα αλλαντικά σε κομμάτια, τη γραβιέρα και το κασέρι τριμμένα, την πιπεριά κομμένη σε κυβάκια, τα τοματίνια κομμένα στη μέση, λίγο αλάτι στα τοματίνια και μερικά φύλλα βασιλικού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 30 λεπτά.