Σπιτικό παγωτό με μπανάνα και κρέμα καρύδας.

Άτομα: 4-5, Χρόνος ετοιμασίας: 5΄, Χρόνος παγωτομηχανής: 40’, Κόστος: 6

Υλικά:
4 μπανάνες ώριμες περίπου 400 γρ
400 ml κρέμα καρύδας
1,5 κουταλιά της σούπας ρούμι
3 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
3 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο ινδοκάρυδο

Για το σερβίρισμα: ξηρούς καρπούς, μούσλι, ξηρά φρούτα, μέλι, μπανάνα, κομματάκια σοκολάτας…. ή ό,τι άλλο σας αρέσει!

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι ή στο μίξερ.

Βάζουμε μέσα στην παγωτομηχανή τον πουρέ μπανάνας, την κρέμα καρύδας, το ρούμι, το σιρόπι σφενδάμου, το μέλι, και το ινδοκάρυδο.

Χτυπάμε όλα τα υλικά στην παγωτομηχανή για περίπου 40 λεπτά (ή ανάλογα με το χρόνο που ορίζει ο κατασκευαστής της δικής σας παγωτομηχανής).

Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για λίγη ώρα και μόλις σταθεροποιηθεί σερβίρουμε… με ξηρούς καρπούς, μούσλι, ξηρά φρούτα, μέλι, μπανάνα, κομματάκια σοκολάτας…. ή ό,τι άλλο σας αρέσει!

Εάν δεν έχετε παγωτομηχανή τότε θα βάλετε τουλάχιστον 4 ώρες πιο πριν τις μπανάνες και την κρέμα καρύδας στο ψυγείο. Ρίξτε όλα τα υλικά στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μίγμα και το βάλτε το στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες. Στη συνέχεια, ανακατέψτε για ακόμη μία φορά στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για ακόμη 5 λεπτά. Τέλος, βάλτε το παγωτό στην κατάψυξη.

Δείτε επίσης

Πασχαλινά γλυκά κουλουράκια

Περίπου 45 τεμάχια ανάλογα με το μέγεθος, ψήσιμο στους 180 °C για περίπου 20 λεπτά. …

chocolate-souffle

Ατομικά σουφλέ σοκολάτας

... για τους λάτρεις των σουφλέ τρώγεται και σκέτο!