Άτομα:4, Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά, Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ :
500γρ. ταλιατέλα κατσαρή με αυγά & γάλα
1 μεγάλο πράσο (ψιλοκομμένο)
2 κρεμμύδια φρέσκα (ψιλοκομμένα)
50γρ. ελαιόλαδο εξτρα παρθένο
150γρ. λευκό κρασί
250γρ. ξινομυζήθρα
2 λεμόνια (ξύσμα)
αλάτι
πιπέρι μαύρο τριμμένο
1/2κ.σ ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Bήμα 1: Ετοιμάστε τις ταλιατέλες. Ρίξτε τα ζυμαρικά σε βραστό αλατισμένο νερό και αφήστε τα να βράσουν για 6-7 λεπτά. Σουρώστε και κρυώστε τα με μπόλικο νερό. Κρατήστε τα στην άκρη.
Bήμα 2: Ετοιμάστε την σάλτσα. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέστε τα κρεμμυδάκια, το πράσο και σοτάρετε για 5-6 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Σβήστε με το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί για 1 λεπτό. Προσθέστε την ξινομυζήθρα, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, ανακατέψτε και αφήστε για 2-3 λεπτά μέχρι να αρχίσει η σάλτσα να δένει.
Bήμα 3: Μόλις δέσει η σάλτσα ρίξτε τα ζυμαρικά, το ξύσμα λεμονιού, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.