tarta-kolokithi

Τάρτα με κολοκυθάκια

Άτομα: 8-10, Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά , Χρόνος ψησίματος: 50’, Κόστος: 5,50 €

ΥΛΙΚΑ :
Για τη ζύμη μπριζέ
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. βούτυρο
1 αβγό
3 κουταλιές σούπας νερό
Λίγο αλάτι

Για τη γέμιση
1 κιλό κολοκυθάκια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι χοντρό
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Δυόσμο
1 σφηνάκι ούζο
2 αυγά
200 γρ. γιαούρτι
30 ml γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στην αρχή ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και τη μαργαρίνη και τα αναμιγνύουμε με τα χέρια μας έως ότου το μίγμα να είναι τριμμένο. Μετά προσθέτουμε το αβγό, το νερό και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη. Όσο ζυμώνουμε τόσο πιο μαλακή γίνεται η ζύμη. Στη συνέχεια βάζουμε τη ζύμη για 20 λεπτά στο ψυγείο και εν συνεχεία την ανοίγουμε με έναν πλάστη μέχρι να γίνει λεπτή (ρίχνουμε λίγο αλεύρι στην επιφάνεια για να μην κολλήσει). Απλώνουμε το φύλλο της ζύμης σε μία ταρτιέρα ή σε ένα στρογγυλό ταψάκι ή σε μία στρογγυλή φόρμα σιλικόνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 20 λεπτά.

Για τη γέμιση: Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια, τα περνάμε από τον τρίφτη και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι για να στραγγίξουν τα υγρά τους στύβοντας τα με τα χέρια μας ανά διαστήματα. Πλένουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες τα κρεμμυδάκια.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα κρεμμυδάκια και το τριμμένο κολοκύθι. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το δυόσμο που θα δώσει άρωμα στην τάρτα μας και σβήνουμε με το ούζο, το οποίο αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί. Στο τέλος προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Απλώνουμε το μίγμα πάνω από τη ζύμη της τάρτας.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα αυγά, το γιαούρτι και το γάλα και περιχύνουμε με αυτό την τάρτα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 30 λεπτά και έτοιμη η τάρτα μας!

Δείτε επίσης

kotsi-xoirino-patates-damaskina-karota

Κότσι χοιρινό με δαμάσκηνα και πατάτες στη γάστρα

Άτομα:4, Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά, Χρόνος ψησίματος:2 ώρες και 30 λεπτά, Κόστος:12 € ΥΛΙΚΑ : …

poures-manitaria-karota-kreas

Μοσχαράκι με λευκό κρασί και μανιτάρια στη γάστρα

Πεντανόστιμο και μαγειρεμένο στη γάστρα!