Άτομα: 8-10, Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά , Χρόνος ψησίματος: 50’, Κόστος: 5,50 €
ΥΛΙΚΑ :
Για τη ζύμη μπριζέ
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. βούτυρο
1 αβγό
3 κουταλιές σούπας νερό
Λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
11 πιπεριές (8 Φλωρίνης + 3 πράσινες)
1 ξερό κρεμμύδι
Λίγο ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ούζο
1 φλιτζάνι μαϊντανό
200 γρ. τυρί φέτα
Αλάτι
πιπέρι
2 αυγά
1 φλιτζάνι του τσαγιού αριάνι
1 φλιτζάνι του τσαγιού γραβιέρα Κρήτης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στην αρχή ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και τη μαργαρίνη και τα αναμιγνύουμε με τα χέρια μας έως ότου το μίγμα να είναι τριμμένο. Μετά προσθέτουμε το αβγό, το νερό και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη. Όσο ζυμώνουμε τόσο πιο μαλακή γίνεται η ζύμη Στη συνέχεια βάζουμε τη ζύμη για 20 λεπτά στο ψυγείο και εν συνεχεία την ανοίγουμε με έναν πλάστη μέχρι να γίνει λεπτή (ρίχνουμε λίγο αλεύρι στην επιφάνεια για να μην κολλήσει). Απλώνουμε το φύλλο της ζύμης σε μία ταρτιέρα ή σε ένα στρογγυλό ταψάκι ή σε μία στρογγυλή φόρμα σιλικόνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 20 λεπτά.
Για τη γέμιση: Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Όταν μαραθούν, σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
Απλώνουμε το μίγμα πάνω από τη ζύμη της τάρτας και από πάνω βάζουμε τη φέτα την οποία έχουμε θρυμματίσει με τα χέρια και την ανακατεύουμε ελαφρώς στη γέμιση.
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα αυγά, το αριάνι και την τριμμένη γραβιέρα και περιχύνουμε με αυτό την τάρτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 30 λεπτά και έτοιμη η τάρτα μας!