thrakiotiki-kouzina-ekdoseis-diaplasi

ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ από τη Στέλλα Σπανού (εκδόσεις Διάπλαση)

Το ταξίδι στις γεύσεις της Θράκης δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος. Εκεί που νομίζεις ότι πλησιάζεις στον κορεσμό, εκεί ανακαλύπτεις καινούργιες μυρωδιές και γεύσεις.

Σε κάθε σου βήμα παρουσιάζεται ένας καινούργιος γευστικός πειρασμός που σε καλεί να τον δοκιμάσεις. Αυτή η πολυπολιτισμική κουζίνα που έχει η περιοχή είναι αυτό το «κάτι» που σε κάνει να μην πλήττεις ποτέ γευστικά.

Τόπος γεμάτος με μπαξέδες και λογής-λογής κρεατικά, θαλασσινά με έντονο το άρωμα της θάλασσας, σιτηρά και ψωμί με μοσχοβολιές και με μια αυθεντικότητα, τόσο στα γλυκά και στα ανατολίτικα μπαχάρια, όσο και στους ανθρώπους που δημιουργούν και παράγουν μέσα από τη γη τα προϊόντα.

Σε κάθε της γωνιά η Θράκη σού θυμίζει ότι, παρόλο που όλα αλλάζουν γύρω μας, η ψυχή της κουζίνας της μένει πάντα ίδια και απαράλλακτη. Ανέπαφη, βρίσκεται εκεί και σε περιμένει να την ανακαλύψεις, να τη δοκιμάσεις, να πειραματιστείς μαζί της και να τη γευτείς.

 

Δείτε επίσης

Μέρες Γαστρονομίας 2021/Heraklion Gastronomy Days 2021, 24 με 27 Σεπτεμβρίου στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου οργανώνει τις εκδηλώσεις «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021/Heraklion Gastronomy Days 2021» από την …

Πρόσκληση στον 1ο Μαραθώνιο Διαγωνισμό Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση του Δήμου Μαραθώνα και ενώνοντας τις δυνάμεις της …