kotopoulo-tigania-marmelada

Τηγανιά κοτόπουλου με μαρμελάδα λεμονιού

Άτομα: 2-3, Χρόνος προετοιμασίας: 20′, Χρόνος μαγειρέματος: 25′, Κόστος: 7€

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. μπούτι κοτόπουλου (χωρίς κόκκαλο)
50 γρ. κρεμμύδι
50 γρ. πράσινη πιπεριά
1 λεμόνι (το χυμό του)
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα λεμόνι (εμείς χρησιμοποιήσαμε τη Lavender Margarita του Mr. Jukes)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
Πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μπουκίτσες. Πλένουμε και το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια.

Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγανάκι και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Έπειτα ρίχνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά.

Όταν μαραθούν το κρεμμύδι και η πιπεριά, σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού. Αφού σωθούν τα υγρά, ρίχνουμε τη μαρμελάδα. Μετά από 2-3 λεπτά απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Σερβίρουμε την τηγανιά μόνη της ως μεζέ ή ως κυρίως πιάτο συνοδευόμενο από ρύζι.

Αγοράστε τα υλικά για την παραπάνω συνταγή, από το μεγαλύτερο online σούπερμάρκετ MAMASHOME!



Δείτε επίσης

maffins-marmelada

Muffins (μάφινς) με γιαούρτι και γέμιση μαρμελάδας

Θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους...

soupa-thalassinon

Σούπα θαλασσινών “το καλάθι του ψαρά”!

Μια σούπα ποίημα προς τις θαλασσινές γεύσεις!