Το Κορίτσι με τα Πορτοκάλια του Jostein Gaarder

Ο Γκέοργκ Ρόεντ είναι ένας έφηβος που ζει στο Όσλο μαζί με τη μητέρα του, τον πατριό και την αδελφή του. Ο πατέρας του δε ζει από τότε που ο Γκέοργκ ήταν τεσσάρων χρόνων.

Έντεκα χρόνια μετά το θάνατό του, η γιαγιά του Γκέοργκ ανακαλύπτει έναν φάκελο που κρύβει μέσα του ένα πολυσέλιδο γράμμα. Αποστολέας: ο πατέρας, παραλήπτης: ο γιος.

Στις σελίδες του γράμματος ο Γκέοργκ διαβάζει αφοσιωμένος τη ρομαντική ιστορία ενός φοιτητή της ιατρικής -του πατέρα του δηλαδή- που ερωτεύτηκε το κορίτσι με τα πορτοκάλια. Στο τέλος της ανάγνωσης ο Γκέοργκ όχι μόνο έχει καταφέρει να γνωρίσει καλύτερα τον πατέρα του αλλά καλείται από εκείνον να απαντήσει σε ένα πολύ σημαντικό ερώτημα. Τι θα αποφάσιζε αν του δινόταν η ευκαιρία να διαλέξει αν θα ζήσει ή όχι χωρίς να γνωρίζει πότε ή για πόσο, σίγουρα όμως για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά γνωρίζοντας ότι κάποια στιγμή θα ήταν αναγκασμένος να εγκαταλείψει όλα όσα βρίσκονται σε αυτόν τον κόσμο.

Για ακόμη μια φορά ο Jostein Gaarder, που έχει γράψει επίσης τον “Κόσμο της Σοφίας”, μας προσφέρει ένα ρομαντικό μυθιστόρημα με φιλοσοφικές προεκτάσεις. Μας προβληματίζει σχετικά με τη σπουδαιότητα της κάθε στιγμής, τη μη αποφυγή του πεπρωμένου και τη σημασία που έχει η ίδια μας η ύπαρξη. Όλα αυτά όμως γραμμένα και δοσμένα στον αναγνώστη σε μια γλώσσα κατανοητή που παρά την απλότητα της δε ρίχνει καθόλου το επίπεδο και την αξία του περιεχομένου.

Σίγουρα, αφού διαβάσετε και την τελευταία σελίδα του βιβλίου, θα χαθείτε σε ένα μεγάλο φιλοσοφικό ταξίδι. Μην παραλείψετε να ψάξετε την απάντηση που θα δίνατε εσείς αν σας έθετε το παραπάνω δίλημμα μια ανώτερη δύναμη. Τελικά ποιο είναι χειρότερο, να χάσουμε κάτι που αγαπάμε ή να μην το αποκτήσουμε ποτέ;;;

Βασισμένη σε αυτό το βιβλίο είναι και η ομώνυμη ταινία “Το Κορίτσι με τα Πορτοκάλια”. Με την πρώτη ευκαιρία δείτε να ξετυλίγεται μπροστά σας η ιστορία που διαβάσατε, δείτε τους πρωταγωνιστές της να παίρνουν μορφή και απολαύστε όμορφες εικόνες γεμάτες χρώμα. 

Δείτε επίσης

vivlio-mageirikh-gia-koritsia

Μαγειρική για κορίτσια που δεν… γουστάρουν και γουστάρουν!

Ιδανικό δώρο για εσάς και για τις φίλες σας!

Τσακίρης-Αργύρης-βιβλίο

Η απόλαυση της Γεύσης του Αργύρη Τσακίρη

Για τους λάτρεις του φαγητού και του κρασιού!