Άτομα: 12-15, Χρόνος προετοιμασίας: 10′, Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα, Κόστος: 8€
ΥΛΙΚΑ:
1½ πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
1½ κουβερτούρα
250 γρ. μαργαρίνη
1 κουτί γάλα εβαπορέ (410 γρ.)
Νερό ( ίση ποσότητα με το γάλα )
8 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας κάστερ- πάουντερ
1 morfat creamy
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 βανίλια σκόνη
½ φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ λικέρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρυσταλλική ζάχαρη και τη μισή ποσότητα νερού. Στο νερό που έχει περισσέψει διαλύουμε το κάστερ- πάουντερ κι ύστερα το ρίχνουμε και αυτό στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά μέχρι να πήξει το μίγμα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην μας κολλήσει.
Όταν το μίγμα δέσει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τη μαργαρίνη και την κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσουν. Ύστερα ρίχνουμε τα μπισκότα σπασμένα σε τέσσερα κομμάτια το καθένα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε το μίγμα σε μια μικρή φόρμα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για να κρυώσει.
Όσο το γλυκό κρυώνει στο ψυγείο, ετοιμάζουμε τη σαντιγί. Χτυπάμε στο μίξερ το morfat creamy, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και το λικέρ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω στο γλυκό, πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας και τη βάζουμε ξανά στο ψυγείο ώσπου να κρυώσει καλά.