traxanosoupa

Τραχανόσουπα

Άτομα: 2, Χρόνος προετοιμασίας: 5′, Χρόνος μαγειρέματος: 25′, Κόστος: 2,50€

ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι του τσαγιού τραχανά λαχανικών
2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
2 ντομάτες
3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Μπούκοβο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια, πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε και αυτές σε μικρά κυβάκια και τέλος πλένουμε το καρότο και το τρίβουμε στο τρίφτη.

Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και ρίχνουμε τα λαχανικά. Μετά από 2-3 λεπτά ρίχνουμε και τον τραχανά (ανακατεύοντας ταυτόχρονα) και τον πελτέ ντομάτας.

Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 25′ περίπου και ανακατεύουμε που και που για να μην κολλήσει. Λίγο πριν αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε δοκιμάζοντας για να μην το παρακάνουμε.

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο και λίγο μπούκοβο.

Δείτε επίσης

fileto-glwssa-rizi-spanaki

Φιλέτα γλώσσας με ρύζι και σπανάκι

Ο γλυκάνισος συνδυάζεται αρμονικά με τα ψάρια!

mosxari-sote-saltsa-petimezi-patates

Τρυφερό μοσχάρι σοτέ με γλυκόξινη σάλτσα

Ένα πιάτο με πολλά αρώματα και γλυκιά επίγευση!