Άτομα:8-10, Χρόνος προετοιμασίας: 20’, Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά, Κόστος: 12 €
ΥΛΙΚΑ :
400 γρ τσουρέκι –αυτό που μας έχει περισσέψει από το Πάσχα
5 κρόκοι αυγών
150 γρ ζάχαρη
330 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
300 ml φρέσκο γάλα
2 βανίλιες σκόνη
100 γρ κουβερτούρα κλασική
100 γρ κουβερτούρα γάλακτος
3 μπανάνες
Λίγο βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και στο μίγμα αυτό, ρίχνουμε τις βανίλιες. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη και τα ενσωματώνουμε στο μίγμα του γάλακτος. Συνεχίζουμε τον βρασμό και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να έχουμε μία ημίρρευστη κρέμα.
Αλείφουμε ένα πυρέξ με λίγο βούτυρο και αραδιάζουμε τα 300 γρ από το τσουρέκι κομμένο σε φέτες.
Πάνω από τις φέτες αδειάζουμε σχεδόν όλο το μίγμα της κρέμας (κρατάμε λίγο). Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τις σοκολάτες τις σπάμε σε κομμάτια και τα αραδιάζουμε πάνω από την κρέμα.
Τέλος βάζουμε τα υπόλοιπα 100 γρ τσουρεκιού μέσα στο μίγμα της κρέμας που κρατήσαμε, μαζεύουμε όση κρέμα έμεινε και βάζουμε τα κομματάκια στο τελείωμα της πουτίγκας.
Ψήνουμε το γλυκό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 30 λεπτά.
Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουνε να σταθεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε ζεστό!