Άτομα: 15, Χρόνος προετοιμασίας: 10’ , Χρόνος ψησίματος: 3 ώρες, Κόστος: 7 €
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό σιτάρι
¾ του φλιτζανιού σταφίδες
4 μήλα
2 κυδώνια
3 αχλάδια
3 φλιτζάνια ζάχαρη
1 ρόδι
Κύμινο
Μπαχάρι
Κανέλα
Αλεύρι
Καρύδια
Σταφίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το σιτάρι να βράσει για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Κατόπιν το σουρώνουμε και το βάζουμε να βράσει πάλι σε νερό σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 ½ ώρες έως ότου να σπάσει. Φροντίζουμε να έχει πάντα νερό η κατσαρόλα. Το σιτάρι δεν πρέπει μόνο να μαλακώσει, χρειάζεται να ανοίξει.
Αφού ανοίξει το σιτάρι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα κομμένα σε κύβους μήλα, κυδώνια, αχλάδια και τις σταφίδες. Σιγοβράζουμε για 20’ λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα και να χυλώσει η σούπα.
Σε ένα ταψάκι βάζουμε μερικές κουταλιές αλεύρι και το ψήνουμε για 10’ στους 150 °C για να ροδίσει ελαφρώς.
Σερβίρουμε τη γλυκιά σούπα βάζοντας κατά σειρά σε ένα μπολ: Βαρβάρα, λίγο καβουρδισμένο αλεύρι, κύμινο, μπαχάρι, κανέλα, σταφίδες, καρύδια και ρόδι.