veloute-psarosoupa

Βελουτέ ψαρόσουπα

Άτομα: 2, Χρόνος προετοιμασίας: 10’, Χρόνος ψησίματος: 30’, Κόστος: 10 €

ΥΛΙΚΑ :
4 μικρά μπακαλιαράκια (περίπου 700 γρ.)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 πατάτες
3 καρότα
1 κολοκυθάκι
1 χούφτα σέλινο
Χυμός από 1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια (αν και συνήθως τα καθαρίζει ο ιχθυοπώλης μας!).

Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά μας και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 15 λεπτά.

Στη συνέχεια βάζουμε στην κατσαρόλα, πάνω από τα λαχανικά, τα ψάρια με προσοχή ώστε να παραμείνουν στην επιφάνεια (εάν έχετε την ειδική θήκη για τα ψάρια τότε προτιμήστε την).

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και αφήνουμε να βράσουν τα ψάρια με ανοιχτό το καπάκι για περίπου 15 λεπτά. Εάν έχετε μεγαλύτερα ψάρια τότε αφήστε τα να βράσουν λίγη ώρα παραπάνω.

Όταν η ψαρόσουπα είναι έτοιμη, βγάζουμε τα ψάρια με προσοχή σε ένα πιάτο, αφαιρούμε το περισσότερο από το ζουμί και πολτοποιούμε τα λαχανικά μας (προσθέτουμε όσο ζωμό θέλουμε ανάλογα με το πόσο πηχτή επιθυμούμε τη σούπα μας).

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο τη βελουτέ και από πάνω βάζουμε το ψάρι καθαρισμένο. Τελειώνουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.

 

Δείτε επίσης

Καλαμάρια γεμιστά με μανιτάρια και κουκουνάρι.

Καλαμάρια τόσο νόστιμα που δεν θα μείνει ρύζι!

salata-finokio

Σαλάτα με φινόκιο, μήλο και σος με πετιμέζι

Αυτή η σαλάτα έχει πλούσια γεύση και άρωμα!