xilopites-ntomata-xinomizithra

Χυλοπίτες με ντομάτα και ξινομυζήθρα Κρήτης

Άτομα: 2, Χρόνος προετοιμασίας: 5’, Χρόνος ψησίματος: 20’, Κόστος: 5 €

ΥΛΙΚΑ :
250 γρ χυλοπίτες ολικής
1 κρεμμύδι ξερό
5 ντομάτες ώριμες σε σάλτσα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγη ζάχαρη
100 γρ ξινομυζήθρα Κρήτης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες. Σοτάρουμε για μερικά λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας.

Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και λίγη ζάχαρη (για να εξισορροπήσουμε την φυσική οξύτητα της ντομάτας). Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για περίπου 15 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Σε περίπου 5 λεπτά θα είναι έτοιμες.

Σερβίρουμε με τριμμένη ξινομυζήθρα Κρήτης και αλεσμένο πιπέρι.

Δείτε επίσης

chocolate-souffle

Ατομικά σουφλέ σοκολάτας

... για τους λάτρεις των σουφλέ τρώγεται και σκέτο!

Καλαμάρια γεμιστά με μανιτάρια και κουκουνάρι.

Καλαμάρια τόσο νόστιμα που δεν θα μείνει ρύζι!