thgania-xoirini

Χοιρινή τηγανιά

Άτομα: 3, Χρόνος προετοιμασίας: 15′, Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα, Κόστος: 4,50€

ΥΛΙΚΑ
½ κιλό χοιρινό κομμένο σε μπουκιές
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά
125 γρ. μανιτάρια
½ ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
½ λεμόνι
1 κουταλάκι της σούπας μουστάρδα
1 κουτάλι της σούπας μέλι
Αλάτι
Πιπέρι
½ ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στην αρχή πλένουμε καλά το κρέας,τα λαχανικά και τα μανιτάρια. Ύστερα κόβουμε τα λαχανικά σε μεγάλα κομμάτια ίδιου μεγέθους και τα μανιτάρια σε 4 κομμάτια.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το κρέας και νερό τόσο όσο χρειάζεται για να σκεπαστεί το κρέας (περίπου 1 ποτήρι του νερού νερό). Αφήνουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά για να βράσει το κρέας. Δεν παραλείπουμε να ανακατεύουμε που και που.

Μόλις δούμε ότι έχει μείνει ελάχιστο νερό στο τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Όταν τα λαχανικά μαλακώσουν, σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Διαλύουμε τη μουστάρδα σε ένα ποτήρι του νερού νερό ανακατεύοντας με ένα κουτάλι και έπειτα τη ρίχνουμε στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε νερό.

Λίγο πριν βγάλουμε το φαγητό από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε. Το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν έχει δέσει η σάλτσα!

Δείτε επίσης

Καλαμάρια γεμιστά με μανιτάρια και κουκουνάρι.

Καλαμάρια τόσο νόστιμα που δεν θα μείνει ρύζι!

salata-finokio

Σαλάτα με φινόκιο, μήλο και σος με πετιμέζι

Αυτή η σαλάτα έχει πλούσια γεύση και άρωμα!