Άτομα: 8, Χρόνος: 2 ώρες, Κόστος: 16€
ΥΛΙΚΑ:
2 κιλά χοιρινό μπούτι κομμένο σε μερίδες
350 γρ. δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο ξηρό κρασί
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2-3 σκελίδες σκόρδο
χυμό από 1 πορτοκάλι
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε το χοιρινό για 15’ και μετά το σουρώνουμε.Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα δαμάσκηνα και το κρασί και τα αφήνουμε να το απορροφήσουν.
Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και τα ζεσταίνουμε. Μόλις ζεσταθούν αρκετά, ρίχνουμε το κρέας και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές.Προσθέτουμε το σκόρδο, το χυμό πορτοκαλιού και ζεστό νερό – τόσο όσο χρειάζεται για να σκεπαστεί το κρέας – και σιγοβράζουμε για 40’ περίπου.
Ύστερα, σουρώνουμε τα δαμάσκηνα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 1 ώρα ακόμα, συμπληρώνοντας ζεστό νερό, αν χρειαστεί για να μην κολλήσει η σάλτσα στην κατσαρόλα.
Προς το τέλος, αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε το χοιρινό με τα δαμάσκηνα και τη σάλτσα του.
Info : Συνοδεύουμε το χοιρινό με δαμάσκηνα, με ρύζι, πατάτες τηγανιτές ή πουρέ πατάτας!