Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 10’, Χρόνος ψησίματος : 20’, Κόστος: 5 €
ΥΛΙΚΑ :
3 πατάτες
1 ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πιπεριά
2 κολοκυθάκια
3 καρότα
1 χούφτα σέλινο
1 χούφτα μαϊντανό
1 παντζάρι
½ καυτερή πιπεριά
1 δαχτυλάκι τζίντζερ
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Σαλάμι αέρος Λευκάδος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κύβους και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Στη συνέχεια αφαιρούμε το περισσότερο από το ζουμί και πολτοποιούμε τα λαχανικά. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε ζωμό για να αραιώσουμε τη σούπα.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με ελαιόλαδο και σαλάμι αέρος Λευκάδος.