Άτομα:4, Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά, Χρόνος μαγειρέματος: 70 λεπτά
ΥΛΙΚΑ :
1kg χταπόδι
1kg μάραθο φρέσκο
1φλιτζάνι ελιές πράσινες
50γρ. ντοματοπολτός
50γρ. κάπαρη
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 μεγάλες ντομάτες λιωμένες
1/2φλιτζάνι οίνος ερυθρός
αλάτι σε νιφάδες
πιπέρι μαύρο τριμμένο
ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Bήμα 1: Καθαρίζετε το χταπόδι σχολαστικά, αφαιρείτε τα ματιά, το στόμα, τις μεμβράνες από την κουκούλα του.
Bήμα 2: Βράζετε το μάραθο σε λίγο νερό για 6΄λεπτα, το στραγγίζετε και το ψιλοκόβετε.
Bήμα 3: Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε με το ελαιόλαδο το κρεμμυδάκι, προσθέτετε το χταπόδι που το έχετε κόψει σε μικρά τεμάχια, 2 φλιτζάνια νερό και σιγοβράζετε για 50΄ λεπτά περίπου.
Bήμα 4: Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το μάραθο, τις ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, την κάπαρη, αλάτι, πιπέρι και 1 φλιτζάνι νερό ακόμα, συνεχίζετε το μαγείρεμα και στα 10΄ λεπτά και πριν το τέλειωμα του μαγειρέματος ρίχνετε τις πράσινες ελιές.
Bήμα 5: Σερβίρετε το φαγητό ζεστό σε βαθύ πιάτο.