Άτομα: 2, Χρόνος προετοιμασίας: 5’, Χρόνος ψησίματος: 15’, Κόστος: 5 €
ΥΛΙΚΑ :
200 γρ. ζυμαρικά
1 ρίζα φινόκιο
1 ξερό κρεμμύδι
Λίγο ελαιόλαδο
1 σφηνάκι τσίπουρο
200 ml κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Πιπέρι
Άνηθος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε να βράσουν τα ζυμαρικά μας.
Παράλληλα σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν καλά τα λαχανικά μας.
Σβήνουμε με το τσίπουρο και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ τότε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Όταν τα ζυμαρικά και η σάλτσα είναι έτοιμα,τότε ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε και τα σερβίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο.