zymarika-me-mprokolo-kai-tono

Ζυμαρικά με μπρόκολο και τόνο

Άτομα: 5, Χρόνος προετοιμασίας: 5’, Χρόνος ψησίματος: 15’, Κόστος: 7 €

ΥΛΙΚΑ :
500 γρ. ζυμαρικά βίδες
1 μπρόκολο
1 κονσέρβα τόνο καπνιστό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 λεμόνι – το χυμό του
Ξύσμα από ένα λεμόνι
5 ελιές
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε και κόβουμε το μπρόκολο και το βάζουμε να βράσει για περίπου 15 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Όταν βράσει το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά μας και μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνουμε.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι από την κονσέρβα του καπνιστού τόνου και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αφού πρώτα τα έχουμε ψιλοκόψει. Μόλις μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε τον τόνο, τις ελιές ψιλοκομμένες, το αλάτι και το πιπέρι.

Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά το τηγάνι και προσθέτουμε το βρασμένο μπρόκολο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τα ζυμαρικά. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και, αν επιθυμούμε, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο στο τελείωμα.

Δείτε επίσης

salata-fakes-spanaki

Σαλάτα με φακές και σπανάκι

Μία σαλάτα που τρώγεται και ως καλοκαιρινό γεύμα.

gemista-piperies

Γεμιστές πιπεριές και ντομάτες στο φούρνο

Τα γεμιστά είναι το κατεξοχήν καλοκαιρινό φαγητό του Έλληνα!