koulourakia

Κουλουράκια με κρασί ( κρασοκούλουρα )

Κομμάτια: 100, Χρόνος προετοιμασίας: 15′, Χρόνος ψησίματος: 15′ – 20′, Κόστος: 4€

ΥΛΙΚΑ:

2 ποτήρια του νερού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 ποτήρια του νερού καλαμποκέλαιο
2 ποτήρια του νερού λευκό ξηρό κρασί
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως να μη το χρησιμοποιήσουμε όλο)
Σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το λάδι και το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Προσθέτουμε και το βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Τέλος, συμπληρώνουμε όσο αλεύρι χρειαστεί ανακατεύοντας απαλά με το χέρι μας. Θέλουμε η ζύμη μας να είναι μαλακή, αλλά να πλάθεται.

Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε όποιο σχήμα θέλουμε, τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε λαδώσει αφήνοντας μεταξύ τους μια μικρή απόσταση και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να πάρουν τα κουλουράκια μας ένα ωραίο χρυσό χρώμα, δηλαδή 15′ – 20′.

 

Info: Ο αριθμός των κομματιών μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος που θα δώσουμε στα κουλουράκια μας!

 

 

Δείτε επίσης

συνταγή-τυρόπιτες-για-foodtrails

Αφράτες και νόστιμες τυρόπιτες με απλά υλικά

Υλικά για περίπου 25 τυρόπιτες 250 γρ βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου 500 γρ αλεύρι …

Πασχαλινά γλυκά κουλουράκια

Περίπου 45 τεμάχια ανάλογα με το μέγεθος, ψήσιμο στους 180 °C για περίπου 20 λεπτά. …