Μπουκίτσες μοσχαριού με τζίντζερ, φρέσκια ρίγανη και χυμό μανταρινιών

Άτομα:4, Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά, Χρόνος ψησίματος:1,5 ώρα, Κόστος:15 €

ΥΛΙΚΑ :
1 κιλό μοσχαρίσιο ποντίκι κομμένο σε μπουκίτσες
5-6 πατάτες
1 μήλο κόκκινο – κομμένο σε μικρά κομμάτια
50 γρ τζίντζερ –καθαρισμένο
Χυμός από 5 μανταρίνια
Χυμός από 1 λεμόνι
Κλαδάκια φρέσκιας ρίγανης
Αλάτι
Πιπέρι
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε σε μία γάστρα. Καθαρίζουμε, κόβουμε τις πατάτες και τις προσθέτουμε κι αυτές στη γάστρα.

Στύβουμε τα μανταρίνια και το λεμόνι και μέσα στο χυμό διαλύουμε τη μουστάρδα. Με το μίγμα αυτό περιχύνουμε το κρέας και τις πατάτες. Προθέτουμε τα κομματάκια μήλου, το τζίντζερ τριμμένο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και τη φρέσκια ρίγανη.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για περίπου 1,5 με 2 ώρες (θα δείτε αν μαλάκωσε το κρέας και θα το βγάλετε από το φούρνο).

Δείτε επίσης

katsikiaki-botana

Κατσικάκι με βότανα ψητό στο φούρνο

Το κατσικάκι σας θα είναι τόσο νόστιμο και μυρωδάτο από όλα αυτά τα βότανα που δεν θα το μαγειρέψετε διαφορετικά από εδώ και πέρα!

makaronia-philadephia-elies-kapari

Μακαρονάδα με Philadelphia, ελιές και κάπαρη

Μία από τις πιο εύκολες και γρήγορες μακαρονάδες που μπορούμε να φτιάξουμε!