pasta-flora

Πάστα φλώρα με μαρμελάδα φράουλα

Κομμάτια: 8-10, Χρόνος προετοιμασίας: 30′, Χρόνος ψησίματος: 30-40′, Κόστος: 4€

ΥΛΙΚΑ
250 γρ. μαργαρίνη
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 βανιλίνη (βανίλια σε σκόνη)
1 φλιτζάνι (του ελληνικού καφέ) κονιάκ
550 γρ. μαρμελάδα φράουλα (ή όποια άλλη επιθυμείτε)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και τα ανακατεύουμε. Λιώνουμε τη μαργαρίνη και τη ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Ύστερα προσθέτουμε και το κονιάκ και ζυμώνουμε λίγο ακόμα.

Απλώνουμε τα ¾ της ζύμης σε μια ταρτιέρα με τα χέρια μας καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Πάνω από τη ζύμη ρίχνουμε τη μαρμελάδα και την απλώνουμε και αυτή. Την υπόλοιπη ζύμη την πλάθουμε σε μπαστουνάκια και στολίζουμε το πάνω μέρος του γλυκού μας, όπως στη φωτογραφία.

Ψήνουμε την πάστα φλώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 30-40 λεπτά περίπου. Το γλυκό είναι έτοιμο όταν η ζύμη ροδίσει και είναι τραγανή σαν μπισκότο.

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρουμε.

 

Δείτε επίσης

Καλαμάρια γεμιστά με μανιτάρια και κουκουνάρι.

Καλαμάρια τόσο νόστιμα που δεν θα μείνει ρύζι!

keik-karotou

Κέικ καρότου με κρέμα τυριού

Θα γίνει αμέσως το αγαπημένο σας κέικ!