pita-katsikaki-stafides-kastana

Χριστουγεννιάτικη πίτα με κατσικάκι, κάστανα και σταφίδες

Άτομα: 8-10, Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα , Χρόνος ψησίματος: 40’, Κόστος: 20 €

ΥΛΙΚΑ :
1.2οο γρ. κατσικάκι (μαζί με το κόκαλο)
1 συσκευασία σφολιάτα
2 ξερά κρεμμύδια
200 γρ. κάστανα (βρασμένα και καθαρισμένα)
1 φλιτζάνι του τσαγιού ξανθές σταφίδες
1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο
1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 αυγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στην αρχή πλένουμε καλά το κρέας μας και το βάζουμε να βράσει σε χύτρα για περίπου 40 λεπτά. Μόλις βράσει, το βγάζουμε από τη χύτρα, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το ξεψαχνίζουμε.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κατσικάκι, το δεντρολίβανο λεπτοκομμένο, τα κάστανα, τις σταφίδες, το αλάτι και το πιπέρι και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αφού εξατμιστεί το κρασί από την κατσαρόλα, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Παίρνουμε ένα ταψί ή πυρέξ, το βουτυρώνουμε και βάζουμε το πρώτο φύλλο της σφολιάτας. Ρίχνουμε τη γέμιση και από πάνω βάζουμε και το άλλο φύλλο σφολιάτας. Αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 40 λεπτά.

Δείτε επίσης

Καλαμάρια γεμιστά με μανιτάρια και κουκουνάρι.

Καλαμάρια τόσο νόστιμα που δεν θα μείνει ρύζι!

keik-karotou

Κέικ καρότου με κρέμα τυριού

Θα γίνει αμέσως το αγαπημένο σας κέικ!