gemista-piperies

Γεμιστές πιπεριές και ντομάτες στο φούρνο

Άτομα: 2, Χρόνος προετοιμασίας: 10’, Χρόνος ψησίματος : 1 ½ ώρα, Κόστος: 4,00 €

ΥΛΙΚΑ :
2 πιπεριές για γέμισμα
2 ντομάτες ώριμες
2 πατάτες
1 ποτήρι νερό

Για τη γέμιση:
1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι λευκό ‘Καρολίνα’
1 κρεμμύδι ξερό
Το εσωτερικό από τις 2 ντομάτες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Λίγο μαϊντανό
Λίγο δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι
1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες. Τις κόβουμε στο πάνω μέρος ώστε να φτιάξουμε ένα καπάκι και καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια. Το εσωτερικό από τις ντομάτες το κρατάμε για να το προσθέσουμε στη γέμιση. Βάζουμε τα γεμιστά στο σκεύος που θα τα ψήσουμε και ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Για να φτιάξουμε τη γέμιση καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το εσωτερικό από τις ντομάτες που κρατήσαμε και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Μέσα στο μπολ προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά τις γέμισης: το ρύζι αφού πρώτα το ξεπλύνουμε, το ελαιόλαδο, το μαϊντανό και το δυόσμο ψιλοκομμένα, το αλάτι, το πιπέρι και τον πελτέ ντομάτας.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μπολ και με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες. Κλείνουμε τα καπάκια τους και στα ενδιάμεσα βάζουμε τις πατάτες κομμένες. Αλατίζουμε από πάνω, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το νερό.

Τυλίγουμε το σκεύος μας με αλουμινόχαρτο και βάζουμε τα γεμιστά σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε στους 200 °C για 1 ½ ώρα.

Για να φτιάξουμε περισσότερα γεμιστά, τότε διπλασιάζουμε τις ποσότητες των υλικών!

Δείτε επίσης

Καλαμάρια γεμιστά με μανιτάρια και κουκουνάρι.

Καλαμάρια τόσο νόστιμα που δεν θα μείνει ρύζι!

keik-karotou

Κέικ καρότου με κρέμα τυριού

Θα γίνει αμέσως το αγαπημένο σας κέικ!