βασιλόπιτα με φλουρί

Βασιλόπιτα κέικ.

Άτομα: 10, Χρόνος προετοιμασίας: 30’ , Χρόνος ψησίματος: 50’, Κόστος: 10 €

ΥΛΙΚΑ :
3 κούπες αλεύρι
3 κούπες ζάχαρη
300 γρ. βούτυρο
½ κούπα λάδι
3 κουταλιές μπέικιν-πάουντερ
8 κρόκους
8 ασπράδια
½ ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
½ κούπα αμύγδαλα
½ κούπα σταφίδες ξανθές
½ κούπα καρύδια
1 φλουρί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το λάδι. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα και ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι.

Χτυπάμε τα ασπράδια χωριστά σε μαρέγκα και τα ρίχνουμε στο μίγμα.

Τέλος, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τις σταφίδες.
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί. Ρίχνουμε το μισό μίγμα, το φλουρί, πασπαλίζουμε ψιλοκομμένα τα καρύδια και από πάνω ρίχνουμε το άλλο μισό μίγμα. Το ψήνουμε στο φούρνο στους 170 °C για 50’.

Σερβίρουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη.

Info: Για εσάς που θέλετε να γράψετε το έτος πάνω στη Βασιλόπιτα, προτείνουμε να το κάνετε με καβουρδισμένα αμύγδαλα ή βάζοντας γλάσο σοκολάτας σε ένα κορνέ.

Δείτε επίσης

pancakes

Pancakes (τηγανίτες)

Εύκολο και γρήγορο γλυκό για το πρωινό και για όλες τις ώρες της ημέρας!

kotosoupa σουπα με κοτοπουλο και ρύζι

Κοτόσουπα (Σούπα με κοτόπουλο και ρύζι )

Η απαραίτητη σούπα για τις κρύες μέρες & νύχτες του χειμώνα!