Το Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας, ένας χώρος στην καρδιά της Αθήνας που κάνει το φαγητό ολοκληρωμένη εμπειρία!
Το Μ.Ε.Γ. λειτουργεί από το 2013 με σκοπό την ανάδειξη του πλούτου της ελληνικής διατροφής και της διαχρονικής του αξίας. Είναι ένας πολυχώρος γεύσης και πολιτισμού. Το βασικό πρόγραμμά του περιλαμβάνει τη λειτουργία εστιατορίου και εκθεσεων, ενώ πλαισιώνεται από παράλληλες δράσεις όπως, παιδαγωγικά προγράμματα διατροφικής εκπαίδευσης, μαθήματα μαγειρικής, οινογευσίας, κ.α, προσφέροντας στους επισκέπτες μια ολοκληρωμένη πρόταση σε επίπεδο γνώσης, γεύσης αλλά και διαδραστικής εμπειρίας.
H έκθεση #ηΑντανάκλασηΤουΠιάτου, σε επιμέλεια Λίνας Μαντίκου, Συνεχίζεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Οι δώδεκα συμμετέχοντες εικαστικοί έχουν δημιουργήσει ένα τριπλό έργο, με θέμα το φαγητό, που αποτελείται από το ίδιο το έργο τέχνης, μια συνταγή που μπορείτε να απολαύσετε στο εστιατόριο του Μουσείου και ένα αντικείμενο που πωλείται σε περιορισμένα αντίγραφα στο πωλητήριο.
Με αφορμή την τρέχουσα έκθεση #ηΑντανάκλασηΤουΠιάτου, διοργανώνουμε μια σειρά workshops που συνδέουν τη γαστρονομία με την τέχνη και “συζητούν” τη θεματική των έργων της έκθεσης με το κοινό, σε συνεργασία με τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και τον chef μας,
Κώστα Παπασταμάτη.
Εστιατόριο – Καφέ
Στην αυλή του Μουσείου λειτουργεί Εστιατόριο-Καφέ όπου κανείς απολαμβάνει δημιουργικές γεύσεις υψηλής ποιότητας, εμπνευσμένες από τη σύγχρονη και παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Στο πλαίσιο της έκθεσης #ηΑντανάκλασηΤουΠιάτου, το εστιατόριο προτείνει δημιουργίες των συμμετεχόντων καλλιτεχνών. Από τις 3 Ιουνίου το εστιατόριο θα είναι ανοιχτό από τις 12:00 για καφέ και φαγητό!
Ωράριο λειτουργίας εστιατορίου: Τρίτη: 12:00 – 18:00, Τετάρτη – Κυριακή: 12:00-24:00
FoodTrails Magazine Ακολουθήστε μας στα ίχνη του καλού φαγητού!
