Άτομα: 4-6, Χρόνος προετοιμασίας: 10’ , Χρόνος ψησίματος: 40’ , Κόστος: 2 €
ΥΛΙΚΑ :
1 μελιτζάνα
3 κολοκυθάκια
2 πιπεριές
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι Πιπέρι
Κρέμα μπαλσάμικου
Για την σος:
Γιαούρτι στραγγιστό 200 γρ
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αρχικά, πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά. Κόβουμε την μελιτζάνα και τα κολοκυθάκια σε ροδέλες περίπου 1 εκ. και τις πιπεριές σε καρέ.
Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα, ρίχνουμε τα κομμένα λαχανικά και τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 °C για περίπου 40 λεπτά.
Για να φτιάξουμε την σος βάζουμε σε ένα μπολάκι το γιαούρτι, το μέλι και το κύμινο και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Για να σερβίρουμε τα ψητά λαχανικά ως πρώτο πιάτο, τα στήνουμε στο πιάτο μας με την σειρά βάζοντας πρώτα την μελιτζάνα, μετά το κολοκυθάκι και μετά την πιπεριά. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις και γαρνίρουμε την κορυφή με ένα κουταλάκι από την σος γιαουρτιού και λίγες σταγόνες κρέμα μπαλσάμικου.