Χταπόδι με μάραθο και πράσινες ελιές

Άτομα:4, Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά, Χρόνος μαγειρέματος: 70 λεπτά

ΥΛΙΚΑ :

1kg χταπόδι
1kg μάραθο φρέσκο
1φλιτζάνι ελιές πράσινες
50γρ. ντοματοπολτός
50γρ. κάπαρη
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 μεγάλες ντομάτες λιωμένες
1/2φλιτζάνι οίνος ερυθρός
αλάτι σε νιφάδες
πιπέρι μαύρο τριμμένο
ελαιόλαδο έξτρα παρθένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Advertisement

Bήμα 1: Καθαρίζετε το χταπόδι σχολαστικά, αφαιρείτε τα ματιά, το στόμα, τις μεμβράνες από την κουκούλα του.

Bήμα 2: Βράζετε το μάραθο σε λίγο νερό για 6΄λεπτα, το στραγγίζετε και το ψιλοκόβετε.

Bήμα 3: Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε με το ελαιόλαδο το κρεμμυδάκι, προσθέτετε το χταπόδι που το έχετε κόψει σε μικρά τεμάχια, 2 φλιτζάνια νερό και σιγοβράζετε για 50΄ λεπτά περίπου.

Bήμα 4: Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το μάραθο, τις ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, την κάπαρη, αλάτι, πιπέρι και 1 φλιτζάνι νερό ακόμα, συνεχίζετε το μαγείρεμα και στα 10΄ λεπτά και πριν το τέλειωμα του μαγειρέματος ρίχνετε τις πράσινες ελιές.

Bήμα 5: Σερβίρετε το φαγητό ζεστό σε βαθύ πιάτο.

Δείτε επίσης

Παπαρδέλες φούρνου με λαχταριστή λευκή σάλτσα μανιταριών.

Λαχταριστό γεύμα στο φούρνο, εύκολα και γρήγορα!

Ζεστή σαλάτα με χταπόδι και φασόλια

Νηστίσιμο και πεντανόστιμο χταπόδι!