σαλάτα ρεβύθια με ψάρι

Σαλάτα με ρεβίθια και μαριναρισμένο ψάρι

Άτομα:4, Χρόνος προετοιμασίας:10’, Χρόνος βρασίματος: 45’, Κόστος: 5,00 €

ΥΛΙΚΑ :
300 γρ. ρεβύθια
1 ξερό κρεμμύδι
2 ντομάτες
½ ματσάκι μαϊντανό
Χυμός από 1 λεμόνι
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
1 συσκευασία μαριναρισμένο γαύρο ή σαρδέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν και να φουσκώσουν σε ένα μπολ με ζεστό νερό. Την επόμενη μέρα σουρώνουμε τα ρεβίθια, τα ξεπλένουμε καλά και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που ήδη βράζει. Τα αφήνουμε να βράσουν για 45′ περίπου (δοκιμάζουμε κατά διαστήματα). Όταν βράσουν τα ρεβίθια, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε τα ρεβίθια σε μία σαλατιέρα και από πάνω ρίχνουμε το κρεμμύδι, τις ντομάτες και το μαϊντανό ψιλοκομμένα.

Από πάνω ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τα μαριναρισμένα ψαράκια.

Με το μίξερ του καφέ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και στο τέλος περιχύνουμε τη ρεβιθοσαλάτα μας με το μίγμα.

Δείτε επίσης

Σαλάτα με φασόλια, μανιτάρια portobello και σάλτσα μαϊντανού.

Σε 15 λεπτά, έχουμε έτοιμη μια νόστιμη αλλά διαφορετική σαλάτα!

fava-pantremeni-gaxni-kapari

Φάβα “παντρεμένη” με κάπαρη γιαχνί

Η αυθεντική φάβα με την ξεχωριστή γεύση από το ηφαιστειογενές νησί της Σαντορίνης αποκτά ένταση στη γεύση, όταν συνδυάζεται με την άγρια κάπαρη των Κυκλάδων.