soufle sokolatas

Σουφλέ σοκολάτας

Κομμάτια: 12 , Χρόνος προετοιμασίας: 25’, Κόστος: 12 €

Υλικά:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια κουβερτούρα σε σταγόνες
250 γρ. σοκολάτα γάλακτος
250 γρ. μαργαρίνη
8 αβγά
1 ½ κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες
2 ½ κουταλάκια του γλυκού μπέικιν-πάουντερ

Εκτέλεση:
Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.  Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να γίνει μαρέγκα. Τότε, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μίγμα.

Σε μπεν-μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα, τη σοκολάτα γάλακτος και τη μαργαρίνη. Αφού λιώσουν,το βγάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και, στη συνέχεια, προσθέτουμε – ανακατεύοντας συνεχώς – έναν έναν τους 8 κρόκους.

Μέσα στο μείγμα με τις σοκολάτες ρίχνουμε κοσκινισμένα το αλεύρι, το μπέικιν-πάουντερ και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε για λίγο και, στο τέλος, ρίχνουμε τη μαρέγκα αναμιγνύοντας με απαλές κινήσεις.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ. Βάζουμε μέσα το μίγμα σοκολάτας – μαρέγκας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 °C για 15 – 18 λεπτά.

Προσοχή: Μην το αφήσετε ούτε λεπτό το γλυκό παραπάνω να ψηθεί, αλλιώς δεν θα είναι η σοκολάτα ρευστή στο εσωτερικό του σουφλέ!

 

Δείτε επίσης

santouits-pesto-kalamari

Σάντουιτς με πέστο καλαμάρι

Ένα γευστικότατο σνακ που αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον από το συνδυασμό του καλαμαριού με το φιστίκι, το lime και την πικάντικη πινελιά από το πιπέρι καγιέν.

Φιλέτο τόνου σοτέ με γλυκά χόρτα ραδίκια.

Άτομα: 2, Χρόνος προετοιμασίας: 15’, Χρόνος ψησίματος:10’, Κόστος: 12 € ΥΛΙΚΑ : 2 φιλέτα τόνου …